12 uker til bedre form og helse!


I januar 2020 starter 12 uker til bedre form og helse ved BAZ Lade! Kurset​ vil ha fokus på trening og en sunn livsstil med mål om å gi deg det du trenger av kunnskap og verktøy for å kunne ta best mulig vare på din kropp.

Dette er kurset for​ deg som ønsker å innarbeide gode rutiner for trening og lære gode verktøy du kan bruke for å balansere aktivitet med hvile. Dette passer for deg som har prøvd før, men ikke fått treningen til å bli en varig vane. For deg med en kropp som er ute av balanse og som trenger et opplegg som kombinerer effektiv trening med avspenning og hvile. Det er også for deg som ønsker generelt bedre helse, mer overskudd, energi og mestringsfølelse, samt en frisk og sunn livsstil. Du som rett og slett ønsker å bli den beste utgaven av deg selv!

Må jeg være i “noenlunde” form for å melde deg på dette kurset? Nei. Alt vi gjør vil kunne tilpasses din kropp og form, der du er akkurat nå.
Treningsprogrammet 12 uker til bedre form og helse består av tre økter pr uke i 12 uker, fordelt på to dager, hvorav to økter er trening i grupper på ca åtte deltakere. Her vil det være fokus både på kondisjon og styrketrening for hele kroppen, og treningen vil bli skreddersydd til din kropp og dine behov.

Den tredje timen hver uke er en yogatime hvor du lærer teknikker for å slappe av og balansere kropp og sinn. Her vil tøying, pust og effektiv hvile være fokus.
Underveis i 12- ukers programmet vil du ha til sammen fire individuelle timer med personlig trener for å følge dine unike målsetninger for treningsperioden, samt individuell tilrettelegging av kostholdsplan dersom du ønsker det. Oppfølging av fysiotereapeut ved behov.

En viktig del av kurset er innarbeiding av gode rutiner for egentrening slik at du etter endt kursperiode kan stå på egne bein og kjenne at du har det du trenger for å lykkes med trening som er riktig for deg. Dette kurset er for deg som føler at du trenger en boost for å komme i gang med gode treningsvaner, som ønsker deg en heiagjeng i hverdagen og som ønsker å oppleve treningsglede hver uke, samtidig som formen blir bedre og overskuddet øker!

Pris for 12 uker til bedre form og helse er kr 6000 for BAZ – medlemmer
For ikke- medlemmer 7500 kr, som inkluderer medlemsskap på BAZ i kursperioden.
Kurset kjøres i fire grupper vinteren 2020 med grupper både på dagtid og ettermiddag.

Oppstart i uke 2.

Lurer du på om dette kurset kan være noe for deg? Kontakt Kristin Erika Solli,
personlig trener på BAZ, tlf 97518867 / ​kristinerika@me.com

Velkommen til 12 uker til bedre form og helse!

12 uker til bedre form og helse er et treningskurs som går over 12 uker hvor du trener sammen med en personlig trener i gruppe på ca 8 personer, to økter pr uke. Treningen vil foregå for det meste i sal og bestå av kondisjonstrening og styrketrening.I tillegg vil du i kursperioden ha til sammen fire enkelttimer sammen med PT som kan brukes til testing, kostholdsveiledning samt coaching rundt motivasjon, egentrening og livsstilsendringer. Hver uke tilbys også en yoga/avspenningstime som et supplement til kondisjon- og styrketreninga. Her trener vi bevegelighet, stabilitet, får tøyd stive muskler og lærer verktøy for avspenning og effektiv hvile.

Til sammen vil dette utgjøre et helhetlig program som vil skape rom for at du kan sette og nå dine egne mål med treningen. Fokuset vil være på at du skal lære å trene riktig og mest mulig effektivt for din kropp og dine mål, i et oversiktlig og trygt miljø. Her får du din egen trener, et opplegg som er skreddersydd for deg, og en heiagjeng med på kjøpet!

12 ukers perioden starter med en målsamtale med din personlige trener. Dette vil legge grunnlaget for hva du skal jobbe med og mot å få til de neste 12 ukene.
Trening vs kosthold. ​Underveis i kurset vil fokuset være på å implementere et kosthold som er bærekraftig for deg og ditt liv, og som over tid vil føre til en bedre kroppssammensetning. Fokuset vil være på hva du kan spise for å opprettholde en sunn kropp med en sunn vekt resten av livet. 
Alle kostholdsråd vil ta utgangspunkt i anbefalinger fra helsemyndighetene. Måling av kroppssammensetning i starten, underveis og etter endt kurs er inkludert i prisen, men ikke noe du må benytte deg av hvis du ikke vil.

Testing av kondisjon, bevegelighet, styrke og agility kan kjøpes som tillegg. Etter endt 12- ukers periode vil du sitte igjen med et målbart resultat av kurset.

Hvorfor yoga/avspenning inn i et treningsprogram? ​Tradisjonell styrke- og kondisjonstrening er et viktig virkemiddel for å øke følelsen av velvære og redusere stress, men slik trening er også en belastning på kroppen. Derfor har vi lagt inn avspenning og hvile for å balansere treningsopplegget, og for å bidra til økt kroppsbevissthet. Du vil lære enkle teknikker som du kan ta med deg videre for å senke stressnivået i hverdagen. Her vil du ikke møte yoga i form av avanserte yogastillinger, men en type yoga der vi jobber med spenninger i nakke/rygg, pust og effektiv hvile.
Trening som passer deg! ​Uansett hvilken form du er i og uansett hva du har trent eller ikke trent fra før; her vil du få trening som er tilpasset deg og dine
forutsetninger. Med så små grupper så er det rom for individuell veiledning og tilrettelegging. Også tidspunkt for treningene kan tilpasses; du velger deg ei gruppe med faste treningstider, men dersom det oppsatte tidspunktet ikke passer så har vi til sammen åtte treningsøkter i uka å velge mellom de ukene du ikke kan komme på det planlagte tidspunktet.

Her er de foreløpige treningstidene vinteren 2020 (endringer kan forekomme):
Mandag 11-12:30 og 16-17
Tirsdag 11-12:30 og 17-18
Onsdag 11-13 og 16 -17
Torsdag 11-13 og 16-18

Lurer du på om dette kurset kan være noe for deg? Kontakt Kristin Erika Solli, personlig trener på BAZ, tlf 97518867 / ​kristinerika@me.com