Marit gikk ned fra 107 til 82 kilo på 9 måneder med Easylife.

Se mer

Merethe gikk ned 45 kilo med EasyLife.

Se mer

Varig livsstilendring

EasyLife er et langvarig program for deg som skal ned i vekt, gjennom varig endring av livvstil.

SE MER

Marit

Marit gikk ned fra 107 til 82 kilo på 9 måneder med Easylife. Jeg trente 3 ganger i uka og vekten gikk fortsatt bare oppover. Derfor ble jeg med i EasyLife programmet her på BAZ på Lade. Marit gikk i den samme fella som mange andre har gått i før henne, nemlig at hun tror hun skal gå ned i vekt bare fordi hun begynte å trene. For etter at hun fødte sine tre jenter hadde vekten bare gått opp og opp.

Jeg begynte å trene her på Bergs Aktivitets Zenter i 2014 og stortrivdes fra første sekund. Et supert sted å være. Vekten derimot gikk ikke ned. Tvert imot fortsatte jeg å gå opp, helt til jeg forsto at den kanskje viktigste delen av livsstilsendringen manglet hos meg, nemlig kostholdet. Da passet det bra at BAZ på Lade startet opp med det velkjente livsstilsprogrammet EasyLife våren 2015. – Jeg bestemte meg for at noe måtte skje og siden jeg allerede kjente til mange som hadde fått hjelp gjennom EasyLife programmet, satset jeg på at det ville hjelpe meg også.

Inn i bunaden
Service lederen fra Ranheim innrømmer likevel at hun var skeptisk til at EasyLife kunne hjelpe henne. Hun satte seg derfor forsiktige mål i starten. Jeg hadde egentlig bare et mål da jeg startet opp, at jeg skulle komme inn i bunaden min igjen. Det målet nådde Marit allerede til 17. mai, litt over en måned etter at hun startet opp. Ja, hun måtte til og med bruke tid på å sy den litt inn også. – Jeg gikk ned 7 kilo til 17. mai, og var plutselig under 100 kilo for første gang på mange år, som inne i bakhodet sitt hadde et mål om å gå ned 15 kilo. Det målet hadde hun imidlertid ikke våget å si til noen, fordi hun egentlig ikke trodde at det var mulig.

Marit gikk ned 25 kilo på BAZ
På dette sentret opplever du virkelig å bli sett. BAZ er blitt mitt andre hjem. Her blir du sett og her prater alle med hverandre. Derfor er det naturlig med en kopp kaffe og en prat i sofakroken både før og etter trening.
Etter at jeg har begynte å trene regelmessig 4 ganger i uka her på BAZ er også helsen min blitt bedre, sier Marit Belsaas Østby, som kombinerer styrketrening med Zumba timer.

Sitter i hodet Men allerede til sommeren hadde hun gått ned disse 15 kiloene, og klarte til tross for sommerferie i syden, også å holde vekten. Det ga henne energi til å stå på videre, og til januar hadde hun gått ned 25 kilo.

Det handler om bevisstgjøring i hverdagen og det har EasyLife programmet, EasyLife instruktørene her på BAZ og ikke minst resten av EasyLife gruppen jeg er med i, hjulpet meg til å forstå. Jeg forsto ikke minst hvor feil jeg hadde spist tidligere, forteller Marit, som hadde gjort den samme feilen som mange har gjort før henne, nemlig at hun hadde spist for lite. Men nå har jeg lært at jeg må spise ofte og hvordan jeg skal sette sammen hvert måltid. Du kan godt si at hele hverdagen min er snudd på hodet etter at jeg startet opp med EasyLife. Nå planlegger jeg hver dag nøye i forhold til både mat og trening. Spør etter deg – Miljøet på dette sentret er jo også helt fantastisk. Jeg har aldri opplevd maken noe annet sted. Her blir du virkelig sett og her spør de etter deg om du ikke dukker opp en dag, forteller Marit, som kombinerer styrketrening med dansetimene Zumba. Hun driver med strukturert trening velkjente Milon apparatene som hjelper deg til å huske både innstillinger og belastning. Aller best trives hun likevel med Zumba timene. – Når du trener Zumba føler du på en måte at du ikke trener. Du blir bare sugd med fordi det er så morsomt. Men etterpå kjenner du likevel at du virkelig har fått trening, som har gått ned fra XL til medium i klær og som har opplevd stor respons fra omgivelsene etter sin vektnedgang. – Reppe Blandet kor, hvor jeg synger, kjente meg ikke igjen og lurte på hva som hadde skjedd med meg, avslutter Marit, som har satt seg nye mål. – Jeg skal fortsette å trene her og jeg skal ned minst 5 kilo til, slik at det blir over 30 kilo til slutt.

Gratis time!

Merethe

Merethe gikk ned 45 kilo da hun gjennomgikk en total livsstilsforandring med EasyLife i 2009. Da jeg startet veide jeg 120 kilo. i dag, 12 år senere, har jeg den samme livsstilen og veier fortsatt 75 kilo.

Det var i 2009 at to barns moren fra Moholt fullførte vektreduksjons og livsstilsprogrammet EasyLife.
Jeg klarte å legge om hele livsstilen min i løpet av et år med EasyLife, både i forhold til hva jeg spiste, fysisk trening men også det mentale.

Alt ble snudd på hodet, forteller Merethe, dette handler om en total livsstilsendring, spesielt i forhold til hva jeg spiser. Jeg lærte mye som jeg ikke visste fra før av og fikk hjelp både i forhold til å sette sammen måltidene og spise de riktige tingene. Denne kunnskapen har jeg tatt med meg videre.

Jeg trente ikke i det hele tatt før hun startet opp med EasyLife programmet i 2009. Ble Zumba instruktør Men også på dette området ble livet snudd opp-ned for Merethe, som blant annet fattet interesse for dansetimene Zumba. Ja, så interessert ble hun at hun etter at hun avsluttet EasyLife programmet, startet opp som Zumba instruktør. – Jeg elsker Zumba og da daglig leder på Bergs Aktivitets Zenter på Lade, Ida Berg, spurte om jeg ville steppe inn som vikar på en Zumba time i 2014, var det ikke nei i min munn.

Det er også årsaken til at jeg er Zumba instruktør på BAZ i dag, i tillegg til at jeg trener på sentret 5 ganger i uka, sier Merethe, som skryter av miljøet på «annerledes» sentret på Lade. – Jeg har trent på flere sentre siden jeg gikk ned i vekt i 2009. Men jeg har aldri opplevd et senter med en slik atmosfære og miljø som på BAZ. Her er vi jo som en stor familie, hvor alle er på fornavn med hverandre og alle blir sett.
Hun trener både styrke og kondisjonstrening på BAZ, men det er likevel Zumba som er hennes favoritt aktivitet. – Jeg får et skikkelig kick av å trene Zumba. Det er jo rene medisinen å være med på. Derfor sier jeg heller ikke at jeg skal på trening når jeg skal være med på Zumba-timer. Da sier jeg bare at jeg skal på Zumba. For da får jeg trenings effekt uten å føle at jeg trener. Derfor er jeg glad for at de satser så mye på Zumba her på BAZ.
Merethe er i tillegg Piloxing instruktør. Piloxing, en kombinasjon av Pilates, boksing og dans, avslutter
Holder vekten 12 år etter at hun gikk ned 45 kilo med Easylife Jeg elsker treningsøktene her på BAZ
Merethe Oxaas (midten) er et levende bevis på at EasyLife programmet ikke bare hjelper deg ned i vekt, men også til å holde vekten i årene etterpå.

Gratis time!

Les mer om EasyLife her